De Zwarte Hond is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en strategie met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. Wij combineren maatschappelijke betrokkenheid en vakmanschap, en creëren daarmee hoogwaardige projecten die passen bij de context, aansluiten op de wensen van de gebruikers en visies van onze opdrachtgevers.

De Zwarte Hond overziet de verschillende krachten die spelen op een plek. En kunnen goed inschatten wat waarde toevoegt en de leefkwaliteit vergroot. Voor bewoner, straat, buurt en stad. Onze ontwerpen staan stevig op de grond en volgen de taal van hun omgeving, maar hebben een subtiele eigenheid die verrast. Dat zit hem in detaillering en materiaal, sterke verbinding binnen en buiten, en slim en flexibel gebruik van ruimte.

Wij ontwerpen plekken, gebouwen, omgevingen met een verrassende uitstraling. Plekken die het hart raken. Met elkaar verweven plekken ontwerpen en realiseren, dat is de essentie van ons bureau: het verenigen van architectuur en stedenbouw. Die combinatie is onze kern.

Onze projecten maken de samenleving rijker, in economische en culturele zin. Ze dragen bij aan maatschappelijke ontwikkelingen en aan diversiteit. Zorgen voor samenhang, zowel sociaal als fysiek en stimuleren ontmoeting en sociale cohesie. Daarnaast repareren en versterken onze plannen het stedelijk weefsel.

Overhoeks Amsterdam Liander Westpoort Amsterdam
Superhub Meerstad Familistere Leidsche RijnDe Zwarte Hond
Westblaak 37 Grotiushuis
3012 KD Rotterdam
T: +31 (0)10 240 9030
info@dezwartehond.nl
https://dezwartehond.nl
 

De Zwarte Hond
Hoge der A 11
9712 AC Groningen
Nederland
T: +31 (0)50 313 40 05
info@dezwartehond.nl
https://dezwartehond.nl

De Zwarte Hond GmbH
Burgmauer 39
50667 Köln
Duitsland
T: +49 (0)221 168 04 40
info@dezwartehond.nl
https://dezwartehond.nl